De Leeuw tegen Pirlo en Villa: 'Ben gelijk pissig de kleedkamer in gelopen'

De Leeuw tegen Pirlo en Villa: 'Ben gelijk pissig de kleedkamer in gelopen'

09-10-2016 12:03
4

Michael de Leeuw geniet optimaal van zijn avontuur in de Verenigde Staten. De oud-speler van FC Groningen komt tegenwoordig uit voor Chicago Fire en kijkt zijn ogen uit.

De dertigjarige De Leeuw moet zichzelf af en toe nog even in zijn arm knijpen wanneer hij door Chicago rondloopt. "Het is hier genieten. Elke keer als ik door Chicago heenloop zie ik die grote gebouwen. Het is niet te vergelijken met een willekeurige stad in Nederland", vertelt hij in gesprek met Omroep Brabant

De Leeuw komt in de MLS ook grote namen tegen, waaronder Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa. Spelers waartegen hij al uitkwam met Chicago Fire. "Het is een leuk extraatje, want het zijn grote namen. Je ziet dat zij een heel team op sleeptouw nemen. Toch als het fluitje gaat laat ik ze voor wat ze zijn. We verloren van New York en ik ben direct pissig de kleedkamer ingelopen. Tuurlijk zat ik een aantal jaren geleden voor de televisie naar die gasten te kijken. Nu heb ik er minder gevoel bij."

De prestaties van Chicago Fire zijn niet al te best, want de ploeg bezet de laatste plaats. "Met nog drie wedstrijden te spelen moeten we acht punten goedmaken. Dat wordt lastig. Gelukkig kun je niet degraderen uit de MLS. Dat is ons voordeel. Volgend seizoen ben ik er vanaf het begin bij en hoop ik ook met het team beter te presteren."