België boekt WK-record bij monsterzege, Zweden passeert Oranje

België boekt WK-record bij monsterzege, Zweden passeert Oranje

Gepubliceerd: maandag 10 oktober 2016 om 22:37ma 10-10-2016 om 22:37

België heeft in de WK-kwalficatie simpel afgerekend met Gibraltar. Al na zeven seconden lag de bal in het net, waarna De Rode Duivels eenvoudig wegliepen bij de voetbaldwerg.

Gibraltar - België 0-6
Dat België weinig problemen zou krijgen met Gibraltar was geen verrassing, maar de bliksemstart van de ploeg van bondscoach Roberto Martinez was toch bijzonder. Al na zeven seconden tekende Christian Benteke voor de openingstreffer, waarmee hij het snelste WK-doelpunt ooit maakte. Vervolgens liep België via Axel Witsel, Dries Mertens, Eden Hazard en nog tweemaal Benteke uit naar een klinkende zege (0-6). De Duivels hebben na drie wedstrijden nog de volle score (negen punten) en staan bovenaan in Groep H. Gibraltar is puntloos.

Faeroer Eilanden - Portugal 0-6
Ook de Portugezen kenden een zorgeloze avond in Groep B. Op bezoek bij de Faeroer Eilanden stal ditmaal niet Cristiano Ronaldo de show, maar André Silva. Met een hattrick in de eerste 37 minuten tekende hij voor een 0-3 voorsprong. Via Ronaldo en twee goals van Joao Moutinho werd het uiteindelijk og 0-6. Portugal heeft als nummer twee drie punten minder dan Zwitserland, dat met 2-1 won bij Andorra en negen punten heeft. De Faeroer Eilanden staan op vier punten uit drie duels.

Zweden - Bulgarije 3-0
In Groep A profiteerde Zweden optimaal van de nederlaag van Oranje tegen Frankrijk (0-1). Door goals van oud-PSV'ers Ola Toivonen en Oscar Hiljemark en eentje van Victor Lindelöf werd Bulgarije simpel verslagen. Zweden heeft nu zeven punten uit drie duels en dus drie meer dan Nederland. Ook Frankrijk heeft zeven punten. Bulgarije staat op drie punten. 

Uitslagen WK-kwalificatie:
Nederland - Frankrijk 0-1
Wit-Rusland - Luxemburg 1-1
Andorra - Zwitserland 1-2
Letland - Hongarije 0-2
Bosnië-Herzegovina - Cyprus 2-0
Estland - Griekenland 0-2

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws