'Napoli opent noodgedwongen jacht op Milik-vervanger: vier clubloze kandidaten'

'Napoli opent noodgedwongen jacht op Milik-vervanger: vier clubloze kandidaten'

11-10-2016 19:31
6

Omdat Arek Milik minimaal vier maanden uit de roulatie is vanwege een gescheurde kruisband, ziet SSC Napoli zich genoodzaakt om de transfermarkt op te gaan. In de zoektocht naar een nieuwe spits kan de Serie A-grootmacht tot 1 januari echter alleen zakendoen met clubloze spelers. Gelukkig zijn er voldoende kandidaten. 

Volgens Tuttosport heeft de clubleiding van Napoli inmiddels een lijstje met drie kandidaten opgesteld. Het zou gaan om Emmanuel Adebayor, Federico Macheda, Dimitar Berbatov en Kevin Kuranyi. Ook Marouane Chamakh was in beeld, maar de Marokkaanse spits zette dinsdag zijn handtekening bij Championship-club Cardiff City. 

Adebayor (32) speelde voor onder meer Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur en Crystal Palace. Bij laatstgenoemde club vertrok de spits in de zomer. De 35-jarige Berbatov (foto) trok in juli de deur achter zich dicht bij PAOK Saloniki en ook Kuranyi (34) is transfervrij. Hij stond tot 1 juli 2016 onder contract bij TSG Hoffenheim.

Macheda versleet de afgelopen jaren de ene club na de andere. De nog altijd pas 25-jarige Italiaan werd afgelopen halfjaar door Cardiff City verhuurd aan Nottingham Forest.