Ik mis AZ en Alkmaar nog steeds. Hoe het komt weet ik niet

"Ik mis AZ en Alkmaar nog steeds. Hoe het komt weet ik niet"

13-10-2016 18:07
8

Jozy Altidore droomt van een terugkeer op de Europese velden. De Amerikaanse spits, die tegenwoordig actief is bij Major League Soccer-club Toronto FC, denkt met een goed geoel terug aan zijn periode bij AZ (2011-2013).

"Ik mis AZ en Alkmaar nog steeds. Hoe het komt weet ik niet, maar die omgeving voelde voor mij en mijn familie als thuis. Door mijn plotselinge transfer naar Engeland heb ik helaas nooit afscheid kunnen nemen", vertelt Altidore (26) aan Voetbal International. 

"Ik heb me door nare privézaken geen moment goed gevoeld bij Sunderland. Mijn transfer naar Toronto kwam als een bevrijding, ook al had ik geen idee waar ik terecht zou komen", vervolgt hij. Twee seizoenen en 52 duels namens Sunderland leverden slechts drie goals op. In 2015 werd Altidore verkocht aan Toronto. 

"Ik wilde vooral dicht bij mijn familie zijn. De faciliteiten bij de club en het leven in de stad hebben me in positieve zin verbaasd, maar ik heb nog steeds grote sportieve ambities. Ik wil in de Champions League spelen en me laten zien op het WK van 2018."