Ajacied ziet geduld beloond worden: Het is moeilijk om er naast te staan

Ajacied ziet geduld beloond worden: "Het is moeilijk om er naast te staan"

Gepubliceerd: zondag 16 oktober 2016 om 21:10zo 16-10-2016 om 21:10

Lasse Schöne heeft een moeilijke periode bij Ajax achter zich gelaten. Onder Peter Bosz is de Deen verzekerd van een basisplaats. Tegen ADO Den Haag was de middenvelder zondag van waarde.

Bij Ajax zit een aantal spelers die onder Frank de Boer in de basis speelden, op de bank. Juist Schöne zat een jaar geleden in die rol. "Het is moeilijk om er naast te staan. Ik heb ook een rotperiode gehad", zegt Schöne tegen FOX Sports.

De Scandinaviër vervolgt: "Dat is niet leuk, maar je moet blijven vechten. Hoe cliché het ook klinkt, maar het enige wat je kunt doen is je best doen op de training. Als de kans komt, moet je die grijpen. Dat heb ik ook gedaan. Geduld hebben is moeilijk, heel moeilijk. Het liefst speelt iedereen elke week. Als dat niet gebeurt, is dat balen."

Schöne verzorgde de assist bij de 0-1 van Davy Klaassen, die wel heel eenvoudig door de defensie van ADO kwam. "Davy liep goed door en kreeg de bal aardig mee. Hij rondde hem goed af. ADO liep inderdaad even te snurken. Bij de tweede goal gaf Amin (Younes, red.) een geweldige bal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws