Update: Drogba komt toch niet weg met 'werkweigering': MLS laat van zich horen

Update: Drogba komt toch niet weg met 'werkweigering': MLS laat van zich horen

21-10-2016 23:51
4

Didier Drogba heeft voor ophef gezorgd bij Montreal Impact. De inmiddels 38-jarige spits weigerde zondag in actie te komen voor de club uit de Major League Soccer, bevestigt coach Mauro Biello.

Montreal verklaarde eerder dat Drogba met rugklachten kampt en om die reden ontbrak in het duel met Toronto FC (2-2). Biello verklapte echter de ware reden achter de afwezigheid van de oud-speler van onder meer Chelsea. Drogba, die de Londenaren in 2015 verliet, was allerminst te spreken over de reserverol die hem te wachten stond in de competitiewedstrijd.

"Hij accepteerde niet dat hij vanaf de bank moest komen en besloot dat hij niet bij de eerste achttien wilde zitten", stelt Biello, geciteerd door de BBC. "Het klopt dat hij rugklachten had, maar hij kon spelen. De organisatie zal hier mee om moeten gaan." De Ivoriaan werd in twee van de laatste vier duels van Montreal ingezet als invaller. Toch staat de teller op tien goals in 22 wedstrijden.

Update 18 oktober, 21.43 uur: De lucht tussen Didier Drogba en Montreal Impact is geklaard. "We hebben gesproken met Didier. De situatie is tot onze tevredenheid opgelost", zegt voorzitter Joey Saputo MLS-club tegen de BBC. "Didier aanvaard de rol die de coach voor hem voor ogen heeft om zo bij te dragen aan het vooruithelpen van deze club."

Update 21 oktober, 23.51 uur: Hoewel Didier Drogba en Montreal Impact de strijdbijl al hadden begraven, komt de Ivoriaan niet weg met zijn 'werkweigering'. De organisatie van de Major League Soccer heeft ingegrepen en de spits een boete opgelegd. De hoogte daarvan is niet bekendgemaakt.