Kritiek op Mourinho: 'Hij was niet meedogenloos genoeg in de voorbereiding'

Kritiek op Mourinho: 'Hij was niet meedogenloos genoeg in de voorbereiding'

17-10-2016 10:55

Paul Scholes heeft zich in aanloop naar de topper tegen Liverpool kritisch uitgelaten over Manchester United en manager José Mourinho. Volgens de clubicoon ontbreekt het The Red Devils vooralsnog aan een 'identiteit' onder de Portugees.

Scholes vindt dat Mourinho zijn zaakjes nog niet op orde heeft op Old Trafford en wijst Liverpool als favoriet aan voor het treffen op Anfield Road. "Als je zou wedden, zou je dat doen op Liverpool", vertelt de voormalige middenvelder aan de BBC.

Na een drukke transferzomer is United nog zoekende. Scholes wijt dat voor een groot deel aan Mourinho. "Hij was niet meedogenloos genoeg in de voorbereiding. Er is veel onduidelijkheid over wie er moeten spelen. Bij Chelsea had Mourinho dertien of veertien spelers die altijd speelden. Hij gaf spelers nooit rust in de League Cup of welke competitie dan ook."

"United moet nog steeds vorm krijgen", vervolgt Scholes, die 718 keer in actie kwam voor de Engelse recordkampioen. "Het vergt meer tijd om vastigheden in het team te krijgen. Of het team al een identiteit heeft? Ik denk niet dat die er is."