Jörgensen kwam veel kilo's aan en kreeg andere rol: 'Zoals jullie het noemen'

Jörgensen kwam veel kilo's aan en kreeg andere rol: 'Zoals jullie het noemen'

Gepubliceerd: woensdag 19 oktober 2016 om 08:32wo 19-10-2016 om 08:32

Nicolai Jörgensen is bezig aan een goed eerste seizoen in dienst van Feyenoord. Het blijkt dat de goalgetter pas heel kort spits is. En mede dankzij zijn vorige posities weet Jörgensen ook wat het is om assists te geven.

"Ik ben begonnen als linksbuiten in het begin van mijn carrière", vertelt Jörgensen in gesprek met FOX Sports. "Maar toen begon ik te groeien en kwam ik veel kilo's aan. Ik ben vervolgens als nummer 10 gaan spelen, zoals jullie het noemen. In Denemarken noemen ze het tweede spits. Dat was mijn positie tot vorig jaar."

Inmiddels is Jörgensen dus een echte spits geworden. Hij scoorde dit seizoen al zeven keer in de Eredivisie namens Feyenoord. Daarnaast zorgde hij voor drie assists. Bij tien goals had de Deen dan ook een directe bijdrage en zodoende is hij nu al de 'MVP' van de Eredivisie. "Vorig jaar was mijn eerste jaar als spits. Ik ben constant aan het leren en ik word beter en beter", verzekert Jörgensen.

Poll

Jörgensen gaat dit seizoen ... keer scoren voor Feyenoord

(959 stemmen)

Plaats een reactie

Corse996 +1620
woensdag 19 oktober 2016 om 08:48
Ben blij met wat hij laat zien. Had denk ik niemand echt verwacht. Z'n mentaliteit en karakter zijn al helemaal een aanwinst. Niet teveel zeiken en gewoon lekker voetballen.
Vind ik leuk
woensdag 19 oktober 2016 om 09:27
Hoop voor de Feyenoord supporters dat hij onder de 20 blijft anders is hij binnen no time weg .
Vind ik leuk
Smithsonian +37779
woensdag 19 oktober 2016 om 09:44
Prima spits, werkt hard en doet precies wat hij moet doen. Kramer je kan van hem nog veel leren.
Vind ik leuk
Christiano +1069
woensdag 19 oktober 2016 om 09:55
Tot nu toe is hij een prima aankoop gebleken. Daar gaat Feyenoord nog veel plezier aan beleven en hopelijk verdienen ze nog wat aan hem als hij over een tijdje weer vertrekt.
Vind ik leuk
woensdag 19 oktober 2016 om 15:31
Tot nu toe een hele waardevolle voetballer voor Feyenoord. Werklust wordt gewaardeerd en dus geliefd bij het legioen. Ook sterk in het onder zich houden van de bal, waardoor de rest bij kan sluiten of positive kan kiezen alvorens aagespeeld te worden. Hopen dat hij zo blijft presteren..
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws