Ajax-basisklant vindt nieuwe positie 'heerlijk spelen': Het kan hard gaan

Ajax-basisklant vindt nieuwe positie 'heerlijk spelen': "Het kan hard gaan"

24-10-2016 15:28
11

Hoewel Ajax zich gezien het spelbeeld gelukkig mocht prijzen met een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord, had Lasse Schöne behoorlijk de pest in zijn lijf. De Deen baalde van het feit dat een voorsprong kort voor tijd werd weggeven.

"Ik heb een slecht gevoel na deze wedstrijd. Het was denk ik niet verdiend geweest als we hadden gewonnen, maar omdat we vijf minuten voor tijd nog met 1-0 voor stonden, baal ik. We hadden het niet meer mogen weggeven", zegt Schöne in gesprek met NUsport.

De 30-jarige middenvelder geeft toe dat Ajax in de eerste helft ontsnapte. "Voor rust kwamen we geen moment in ons spel. We wisten dat Feyenoord zou gaan stormen in de beginfase en daarna moesten we daar onderuit voetballen. Maar dat lukte niet omdat we steeds weer verkeerde keuzes maakten. Gelukkig ging het in de tweede helft beter. Toen kregen we ook kansen en scoorden."

"Alleen schieten we daar uiteindelijk dus niets mee op. Het gat met Feyenoord is nog steeds vijf punten. Dat hadden er twee kunnen zijn", vervolgt Schöne, die zich op heeft gewerkt tot basisspeler. "Het kan hard gaan. Ik ben blij dat ik terug ben en weer belangrijk kan zijn voor Ajax. Op deze positie is het heerlijk spelen. Ik krijg veel de bal en dan kom ik het beste tot mijn recht."