'Hij is misschien wel de beste van Heerenveen, PSV had niet voor niets interesse'

'Hij is misschien wel de beste van Heerenveen, PSV had niet voor niets interesse'

25-10-2016 10:44
9

Het gaat érg goed met sc Heerenveen en dat komt niet als een enorme verrassing voor Erik Tammer, die jarenlang scout was bij de Friese club. Er loopt nu eenmaal veel talent rond in de selectie van trainer Jurgen Streppel, vertelt hij aan Metro. 

"Van de jongens die nu spelen heb ik Younes Namli, Arber Zeneli en Sam Larsson gescout. Namli is een type Ziyech die ik bij toeval tegenkwam toen ik bij Kopenhagen ging kijken. Hij kwam van een tweedeklasser en bood zichzelf aan", herinnert Tammer zich. "Zeneli is een hele snelle aanvaller en komt van Elfsborg. Larsson is momenteel misschien wel de beste speler van Heerenveen. PSV had vorig jaar niet voor niets interesse. Daarnaast ontwikkelt Jerry St. Juste zich stormachtig. In de jeugd werd hij al bestempeld als supertalent en dat maakt hij helemaal waar."

De huidige derde plek op de ranglijst gaat Heerenveen niet vasthouden, vermoedt Tammer. "Ik vergelijk de situatie van Heerenveen een beetje met die van Feyenoord. Ik vind dat Ajax en PSV een betere selectie hebben, maar zij staan niet bovenaan. Feyenoord staat bovenaan, omdat alles daar nu op de goede plek valt. Dat is nu ook het geval bij Heerenveen."

"AZ schat ik bijvoorbeeld hoger in en de rest van de subtop ontloopt elkaar niet zoveel", vervolgt hij. "Heerenveen heeft echt geen beter materiaal dan Vitesse, FC Twente of FC Groningen. Alleen heb je ieder seizoen wel een aantal verrassingen. Nu springt Heerenveen er in positieve zin uit en Groningen in negatieve zin."