Mourinho wuift Rooney-geruchten weg: Hij is mijn aanvoerder

Mourinho wuift Rooney-geruchten weg: "Hij is mijn aanvoerder"

29-10-2016 14:22

Wayne Rooney zal zijn club Manchester United niet op korte termijn gaan verlaten. Het clubicoon moet de laatste maanden steeds vaker toekijken vanaf de reservebank, maar geruchten over een vertrek werden op de persconferentie vakkundig weggelachen door United-trainer José Mourinho.

"Niets van waar", reageerde Mourinho tijdens het wekelijkse perspraatje, geciteerd door Sky Sports. "Met zijn leeftijd van 31, weet ik dat hij kan doorspelen. Ik weet dat hij het kan, hij is een topspeler, en hij kan op topniveau meespelen."

"Hij is niet blij omdat hij in de laatste wedstrijden op de bank zat, maar hij is nog minder blij als hij niet op de bank zit vanwege een blessure, en hij vanaf de tribune moet toekijken. Er is totaal geen probleem." 

"Hij is mijn aanvoerder, hij is de aanvoerder van het team", reageert de Portugees op de geruchtenstroom die op gang is gekomen na het passeren van Rooney. "In mijn hele carriere heb ik maar een aantal spelers gehad dat niet wilde spelen en soms weg wilde duiken als het heet onder hun voeten werd. Elke speler wil voetballen, en is teleurgesteld als hij niet speelt", besluit Mourinho.