In het kort: AZ-opponent verliest topper, tegenstander Feyenoord wint

In het kort: AZ-opponent verliest topper, tegenstander Feyenoord wint

30-10-2016 23:59
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AZ-opponent verliest topper
Maccabi Tel Aviv heeft de Israëlische topper in aanloop naar de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen AZ verloren. Hapoel Beer Sheva, dat in het Europese toernooi tegen Internazionale speelt, was met 2-0 te sterk. Beide ploegen stonden voor het duel samen bovenaan. AZ moet op bezoek bij Maccabi de laatste strohalm pakken om uitzicht te houden op overwintering.

PSV kent scheidsrechter voor 'Bayern'
PSV krijgt dinsdagavond tegen Bayern München te maken met een Italiaanse scheidsrechter. Gianluca Rocchi (43) is door de UEFA aangewezen voor de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren, die in het eigen Philips Stadion spelen, hopen op een stunt tegen Bayern, dat twee weken geleden een maatje te groot was (4-1). Bij verlies is PSV uitgeschakeld voor overwintering in de Champions League.

Goede generale voor Feyenoord-opponent
In tegenstelling tot Feyenoord, heeft Europa League-tegenstander Zorya Luhansk zondag wél gewonnen in de eigen competitie. De Oekraïense club won met 2-1 van Zirka door doelpunten van Ivan Petryak en Vladyslav Kulach. De twee spelers worden dit seizoen gehuurd van Shakhtar Donetsk. Door de zege staat Zorya op 29 punten uit dertien duels. Shakhtar heeft een voorsprong van zes punten.

Fransman maakt zuivere hattrick tegen HSV
Anthony Modeste heeft er zondagmiddag hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat FC Köln, met ruime cijfers, wist te winnen van Hamburger SV. In het duel met de gevallen topploeg scoorde de Franse spits er in de tweede helft op los. Na 61 minuten verzorgde hij de 1-0 en in de laatste tien minuten zette hij nog eens twee keer zijn naam op het scorebord door toe te slaan. Door de 3-0 winst staat Köln na negen duels vierde in de Bundesliga met achttien punten. Hamburger SV verzamelde slechts twee punten en is daarmee hekkensluiter.

Juventus 'wint' Serie A-weekend
Juventus won zaterdag al met 2-1 van Napoli. Zondagmiddag kwamen de overige Italiaanse topclubs in actie. Zo stonden de voetballers van AS Roma, Lazio en AC Milan op het veld. Roma kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Empoli. Lazio en AC Milan wisten van respectievelijk Sassuolo (2-1) en Pescara (1-0) te winnen. Grote winnaar van het weekend is Juventus. De Oude Dame gaat fier aan kop in de Seria A met 27 punten. Het gat met nummer twee AS Roma bedraagt nu vier punten.

Villarreal laat kans op plek drie liggen
Villarreal is zondagmiddag tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Eibar was met 2-1 te sterk. Bruno zette Villarreal voor de pauze nog wel op voorsprong, maar dankzij late treffers van Ramis en Pedro Leon ging de thuisploeg met de zege aan de haal. Villarreal blijft daardoor op negentien punten uit tien duels staan, vijf minder dan koploper Real Madrid. 

Bayern mist Martinez tegen PSV
Bayern München kan dinsdagavond niet beschikken over Javi Martinez, wanneer de Duitsers op bezoek gaan bij PSV. De Spaanse centrale verdediger moest zaterdag al na een half uur vervangen worden, omdat hij een spierblessure opliep in het duel met FC Augsburg. Het uitvallen van Martinez, een vaste kracht voor de ploeg van Carlo Ancelotti, deerde de Duitse kampioen niet: Augsburg werd met 1-3 verslagen.

Promes weer in actie
Quincy Promes heeft dit weekend zijn rentree gemaakt bij Spartak Moskou. De 24-jarige aanvaller kwam in actie tijdens de topwedstrijd tegen CSKA Moskou. Promes was enige tijd uit de roulatie,  nadat hij tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Frankrijk (0-1) op 10 november aan zijn voet geblesseerd was geraakt. De international werd pas in de laatste minuut gewisseld. Spartak won in eigen huis met 3-1. 

Deventer boos op PEC-supporters
De gemeente Deventer is zwaar gepikeerd over blauwe verf die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Wilhelminabrug is gesmeurd. Het waren hoogstwaarschijnlijk een aantal fans van PEC Zwolle die de actie op hun geweten hebben. Zondagmiddag staat de altijd beladen IJsselderby op het programma. "Dit vinden wij veel te ver gaan en kun je gezien de gevolgen niet meer onder ludiek scharen'', aldus ambtenaar Freek Stein tegenover het Algemeen Dagblad. Ook PEC-directeur Gerard Nijkamp is not amused. "Als PEC Zwolle distantiëren we ons hiervan, hoe ludiek het misschien ook bedoeld is."