De Boer: 'Slaat nergens op, dan sprak hij vorige week niet de waarheid'

De Boer: 'Slaat nergens op, dan sprak hij vorige week niet de waarheid'

donderdag 3 november 2016 om 16:26

Frank de Boer kreeg deze week zijn congé bij Internazionale. Zijn broer Ronald de Boer geef bij Bureau Sport van de VARA aan dat er veel externe factoren een rol speelden.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Hij ook. Hij was strijdbaar en bij winst blijf je nog aan. Helaas liep het anders", aldus Ronald de Boer. Vice-president Javier Zanetti gaf vorige week nog aan dat hij vertrouwen in de coach had. "Mijn gevoel zegt dat dat nergens op slaat. Het contrast is zo groot. Want nu is mijn broer ontslagen. Dan is hetgeen wat hij vorige week zei niet de waarheid."

"Er zijn daar veel andere belangen dan alleen het voetbal, daar ligt het grote probleem", weet Ronald de Boer. In zes jaar zijn er negen trainers ontslagen. "Wat is het beleid dan? Je moet desondanks ook naar jezelf kijken. Frank is er niet in geslaagd om de boel op de rit te krijgen. Dan kan je bepaalde factoren aanwijzen. De selectie was nog niet wedstrijdfit en veel te groot."

Het is duidelijk dat Frank de Boer zijn stempel niet kon drukken. "Er zouden zeven of acht spelers vertrekken, maar er kwamen er twee bij. Waaronder Gabriel Barbosa. Op die transfer had Frank geen inspraak. Gabriel was er ineens. Kortom, je hoopt je te focussen op alleen maar voetbal, maar er kwamen veel andere, indirecte zaken bij kijken. We dachten dat Inter - een mooie club verder - bij hem paste. Maar dat is een inschattingsfout geweest", aldus Ronald de Boer.

Poll

Stelling: Terecht dat Inter De Boer na drie dramatische maanden ontslaat

(3067 stemmen)

Plaats een reactie

2cents +35266
donderdag 3 november 2016 om 16:31
In zes jaar zijn er negen trainers ontslagen. "Wat is het beleid dan?"

Stelde jij en Frank elkaar die vraag niet toen het nog 8 trainers waren in minder dan 6 jaar? Daar kun je nu toch niet in ene een punt van maken?
Vind ik leuk
donderdag 3 november 2016 om 18:17
Weer ijzersterk scherp :-).

Het was natuurlijk een puur economisch/emotionele beslissing toentertijd. Alleen zegt niemand dat ooit.
(zelfs nu niet)
Vind ik leuk
donderdag 3 november 2016 om 16:35
Mosterd na de maaltijd, bezint eer ge begint etc etc etc. Jammer dat het zo is gelopen alleen had je het wel een beetje kunnen aanvoelen dat er weinig tijd gegund zou worden.
Vind ik leuk
donderdag 3 november 2016 om 16:41
Had je kunnen weten als je in de spiegel keek dat jou probleem is met persoonlijkheden omgaan en alleen ken werken met ja knikkers. Frank kan niet met vedettes omgaan.
Vind ik leuk
donderdag 3 november 2016 om 18:09
gebaseerd op??
Vind ik leuk
Sigma +1631
donderdag 3 november 2016 om 16:53
Ach Frank is weer een miljoen rijker...doe dat maar na in 84 dagen!!

Het gaat idd niet meer over voetbal....
Vind ik leuk
Zippy +2753
donderdag 3 november 2016 om 17:08
"" In zes jaar zijn er negen trainers ontslagen.""
Dan moet gij toch oerdom zijn om daar in te stappen, of is de arrogantie zo groot ?
Vind ik leuk
Sigma +1631
donderdag 3 november 2016 om 17:12
Niet de arrogantie maar de euro's waren groot
Vind ik leuk
Sigma +1631
donderdag 3 november 2016 om 17:15
Je gaat me niet vertellen dat Frank en zijn zaakwaarnemers niet op de hoogte waren over de gang van zaken bij Inter....het was een gok ...sowieso een win win situatie voor Frank of slagen en de boel op gang krijgen of ontslagen worden met een miljoen in 84 dagen op je bankrekening....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

De Boer: 'Slaat nergens op, dan sprak hij vorige week niet de waarheid'