De Boer: 'Slaat nergens op, dan sprak hij vorige week niet de waarheid'

De Boer: 'Slaat nergens op, dan sprak hij vorige week niet de waarheid'

03-11-2016 16:26
8

Frank de Boer kreeg deze week zijn congé bij Internazionale. Zijn broer Ronald de Boer geef bij Bureau Sport van de VARA aan dat er veel externe factoren een rol speelden.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Hij ook. Hij was strijdbaar en bij winst blijf je nog aan. Helaas liep het anders", aldus Ronald de Boer. Vice-president Javier Zanetti gaf vorige week nog aan dat hij vertrouwen in de coach had. "Mijn gevoel zegt dat dat nergens op slaat. Het contrast is zo groot. Want nu is mijn broer ontslagen. Dan is hetgeen wat hij vorige week zei niet de waarheid."

"Er zijn daar veel andere belangen dan alleen het voetbal, daar ligt het grote probleem", weet Ronald de Boer. In zes jaar zijn er negen trainers ontslagen. "Wat is het beleid dan? Je moet desondanks ook naar jezelf kijken. Frank is er niet in geslaagd om de boel op de rit te krijgen. Dan kan je bepaalde factoren aanwijzen. De selectie was nog niet wedstrijdfit en veel te groot."

Het is duidelijk dat Frank de Boer zijn stempel niet kon drukken. "Er zouden zeven of acht spelers vertrekken, maar er kwamen er twee bij. Waaronder Gabriel Barbosa. Op die transfer had Frank geen inspraak. Gabriel was er ineens. Kortom, je hoopt je te focussen op alleen maar voetbal, maar er kwamen veel andere, indirecte zaken bij kijken. We dachten dat Inter - een mooie club verder - bij hem paste. Maar dat is een inschattingsfout geweest", aldus Ronald de Boer.