Feyenoord is ongeslagen status kwijt door wanprestatie in Deventer

06-11-2016 18:37
76

Feyenoord heeft zondagavond zijn eerste Eredivisie-nederlaag van het seizoen geleden. Go Ahead Eagles was verrassend te sterk voor de uitgeklede Rotterdammers: 1-0.

Feyenoord miste Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena in de Adelaarshorst en dat was te merken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde zonder ideeën en creëerde nauwelijks mogelijkheden. Go Ahead Eagles maakte bovendien optimaal gebruik van de geboden kansen. Jarchinio Antonia, terug van een schorsing, tekende na een half uur voor de 1-0 na een fout van Jan-Arie van der Heijden.

Op slag van rust dacht Feyenoord snel op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Van der Heijden werd afgekeurd. De boosdoener: Steven Berghuis, die hands zou hebben gemaakt. In de tweede helft ging het niet veel beter met de bezoekers uit Rotterdam. Daar veranderde ook het inbrengen van Jens Toornstra en Eljero Elia niets aan.

Hoogtepunt in de tweede helft was dan ook geen voetbalmoment, maar het eerbetoon van de Adelaarshorst aan Vilhena. De middenvelder verloor deze week zijn moeder op 52-jarige leeftijd. Feyenoord ontketende in laatste minuten nog een offensief, maar ook dat had weinig om het lijf. De beste kans was voor Bilal Basacikoglu, maar doelman Theo Zwarthoed stopte zijn kopbal.

Tot overmaat van ramp moest Feyenoord in de blessuretijd ook nog verder met tien man door het uitvallen van Terence Kongolo. De linksback greep bij een sprint naar zijn hamstring en kon niet verder. Door de nederlaag staat Feyenoord nog twee punten voor Ajax, dat zondag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen AZ. Dit weekend wist de gehele top-zeven van de Eredivisie niet te winnen.