VP's Elftal van de Week: potentiële Oranje-klant, openbaringen en Twente-duo

VP's Elftal van de Week: potentiële Oranje-klant, openbaringen en Twente-duo

07-11-2016 10:00
8

Na een weekend waarin de top-zeven de Eredivisie niet wist te winnen, voeren de 'kleinere' clubs de boventoon in VP's Elftal van de Week. AZ en FC Twente zijn hofleverancier met twee spelers.

Mickey van der Hart (PEC Zwolle)
Is in de luwte bezig aan een uitstekend seizoen. Ook tegen Roda JC was de doelman van PEC én Jong Oranje op geen fout te betrappen, iets wat hem eerder nogal eens overkwam.

Tommie Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Als je van iemand op aan kan in moeilijke tijden, is het Haagse Tommie wel. De verdediger kopte ADO zaterdag naar de eerste overwinning sinds 19 augustus.

Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles)
Dat we dat nog mee mogen maken. Theijsse kwam tegen Feyenoord na een klein uur spelen binnen de lijnen en kopte letterlijk álles weg. Feyenoord leed daardoor zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Stefan Thesker (FC Twente)
Maakte Luuk de Jong onzichtbaar tegen PSV en droeg ook zijn steentje bij in de aanval. De Duitser gaf de splijtende steekpass, waaruit Enes Ünal de 0-1 maakte in Eindhoven.

Ridgeciano Haps (AZ)
Niet Haps, maar Marvin Zeegelaar werd vrijdag opgeroepen voor het Nederlands elftal. In de wedstrijd tegen Ajax bewees de linksback van AZ dat Danny Blind hem eigenlijk niet meer over het hoofd kan zien.

Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Was óveral, op het goede moment, op de goede plaats. Mokotjo heeft de rol van regisseur overgenomen van Hakim Ziyech bij Twente en dat past hem goed.

Stijn Spierings (Sparta Rotterdam)
Kwam in de zomer transfervrij over van AZ en dat is een gouden greep gebleken voor Sparta. De twintigjarige middenvelder imponeerde tegen Heerenveen én maakte de belangrijke 1-1.

Ferdi Kadioglu (NEC)
Twee Eredivisie-wedstrijden, twee keer in VP's Elftal van de Week. De zeventienjarige aanvaller is een openbaring in Nijmegen en bezorgde zijn ploeg opnieuw een punt.

Brahim Darri (Heracles Almelo)
In zó'n draak van een wedstrijd zó'n doelpunt maken: Darri maakte Vitesse – Heracles hoogstpersoonlijk het aanzien waard. Een aanvaller met zijn kwaliteiten mag zich veel vaker laten zien.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Kende een moeilijk debuutseizoen in Alkmaar, maar is sinds de zomer uitstekend op dreef, mits hij fit blijft. Jahanbakhsh was zondag een constante plaag voor de Ajax-defensie.

Wout Weghorst (AZ)
Twee goals tegen Ajax, dan doe je iets goed. De spits van AZ kreeg eindelijk weer het volledige vertrouwen van John van den Brom en beschaamde dat niet. Lijkt voorlopig verzekerd van een basisplek.