'Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de Arena, heel speciaal'

'Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de Arena, heel speciaal'

08-11-2016 22:01
6

Het Nederlands elftal ontvangt woensdagavond België in de Arena. Voor Jan Vertonghen extra speciaal, omdat hij van 2003 tot en met 2012 in het stadion van Ajax zijn wedstrijden afwerkte.

"Er staan woensdag geen punten op het spel tegen Nederland, maar we willen die match zeker winnen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "We zijn in de geschiedenis waarschijnlijk nog nooit zo favoriet geweest tegen Nederland. Het is dan ook een uitdaging om dat nu af te maken."

Wedden

Meer odds

"Iedereen wil ook dolgraag spelen. Ik misschien nog iets meer, omdat ik veel spelers bij Nederland ken. Ik volg Ajax ook nog op de voet. Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de Arena en dat geeft een heel speciaal gevoel. Er komen ook vrienden en familie kijken, ik heb er echt naar uitgekeken."

Vertonghen noemt Oranje 'een team in opbouw'. "We moeten niet denigrerend over Nederland gaan doen. Ze hebben nog altijd enkele individuele topspelers, maar het team is gewoon iets minder gaan presteren. Het is een team in opbouw en ik verwacht ze over enkele jaren opnieuw heel sterk."