Messi over 'klotesituatie' Argentinië: 'We hebben nu de absolute bodem bereikt'

Messi over 'klotesituatie' Argentinië: 'We hebben nu de absolute bodem bereikt'

11-11-2016 10:31
7

Lionel Messi gaat ervan uit dat Argentinië de bodem heeft bereikt met de 3-0 nederlaag tegen Brazilië. Hoewel de 29-jarige sterspeler nog altijd gelooft in plaatsing voor het WK 2018, ziet hij in dat er snel iets moet veranderen.

Argentinië leed al zijn vierde nederlaag op rij en staat nu zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Alleen de nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. De nummer vijf moet play-offs spelen tegen een land uit Oceanië. "We hebben nu de absolute bodem bereikt, maar we zijn nog wel in leven", reageert Messi in verscheidene media.

"We zijn zelf verantwoordelijk voor deze klotesituatie", aldus de dribbelaar van FC Barcelona en Argentinië. "De fans verwachten meer van ons, maar ze moeten geduldig zijn. Er moet veel veranderen om Colombia te verslaan (dinsdag, red.). Maar een overwinning kan voor de ommekeer zorgen, alle teams staan nog in de buurt. We moeten sterk zijn en uit deze situatie komen."

Messi erkent dat La Albiceleste weinig had in te brengen tegen Brazilië. "Vooral na de tweede goal raakten we de weg kwijt. Er was geen organisatie en Brazilië deed ons pijn met hun snelle voorhoede." Overigens raakte Messi ook persoonlijk in opspraak.