Debuterende De Roon reageert op kritiek Blind: 'Snap zijn punt wel, maar...'

Debuterende De Roon reageert op kritiek Blind: 'Snap zijn punt wel, maar...'

13-11-2016 07:21
11

Marten de Roon kan zich verplaatsen in de kritiek die Danny Blind onlangs op hem uitte. De controlerende middenvelder van Middlesbrough - die deze week debuteerde in de selectie van Oranje - is volgens de bondscoach 'te vlak in balbezit'. 

Voor de camera van FOX Sports reageert De Roon (25) op dat commentaar. "Ik snap zijn punt wel dat ik dominanter moet worden aan de bal. Maar het is ook mijn taak als verdedigende middenvelder. Ik moet ballen afpakken en die bij types als Gaston Ramirez of hier een type als Wesley Sneijder in te leveren. Het is een beetje hoe je het interpreteert."

"Ik snap dat ik wat meer het spel moet opeisen, maar ik denk dat ik wel dingen kan laten zien in de Premier League en dat ik ook aan de bal heel leuk kan votballen", vervolgt de oud-speler van Atalanta Bergamo, sc Heerenveen en Sparta.

De Roon gaat er niet vanuit dat hij tegen Luxemburg aan de aftrap staat. "Ik zorg er wel voor dat ik er klaar voor ben als de bondscoach mij nodig heeft. In welke minuut dan ook, ik ben er klaar voor. Maar ik verwacht dat hij niet met mij gaat beginnen."