Oranje ontsnapt aan blamage door dubbelslag van invaller Memphis

13-11-2016 19:51
66

Het Nederlands elftal heeft zondagavond met pijn en moeite plek twee in groep A van de WK-kwalificatiereeks ingenomen. Luxemburg werd met 1-3 verslagen. Memphis Depay kroonde zich tot matchwinner.

En daar is meteen ook alles mee gezegd. Het spel van Oranje in het Stade Josy Barthel was immers beneden alle peil. Vooral in de eerste helft was Luxemburg niet minder dan de ploeg van bondscoach Danny Blind, die voor twee wijzigingen had gekozen: Joshua Brenet en Bart Ramselaar in de plaats van Joël Veltman en de geblesseerde Stijn Schaars.

In de 36e minuut kwam Oranje hoe dan ook wel op voorsprong. Arjen Robben, die voor het eerst in een jaar tijd weer in de basis begon, ontsnapte aan zijn directe tegenstander en legde de bal in de lange hoek: 1-0. De Nederlandse voorsprong was geen lang leven beschoren. Brenet legde een minuut voor rust een Luxemburger neer in de zestien en Maxime Chanot benutte de strafschop: 1-1.

Dat was ook het laatste moment waarop Robben en Wesley Sneijder op het veld stonden in Luxemburg. De twee routiniers bleven in de rust achter in de kleedkamer, waarschijnlijk met fysieke ongemakken. Uitgerekend één van de invallers bracht Oranje uiteindelijk in veilige haven. Memphis liet eindelijk weer zien wat hij in zijn mars heeft: met een krachtige kopbal en heerlijke vrije trap zorgde hij voor een 3-1 zege en drie punten.