Hazard stelde zelfs voor dat ik een liedje zou zingen, daar heb ik voor gepast

"Hazard stelde zelfs voor dat ik een liedje zou zingen, daar heb ik voor gepast"

Gepubliceerd: maandag 14 november 2016 om 12:22ma 14-11-2016 om 12:22

Timmy Simons is sinds zondagavond de oudste speler ooit in de nationale ploeg van België. De bijna veertigjarige middenvelder kwam als invaller binnen de lijnen tegen Estland (8-1).

Simons werd kort voor de WK-kwalificatiewedstrijd opgeroepen door personele problemen bij de Rode Duivels. "Hi Timmy, Roberto Martinez calling", vertelt de veteraan van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws. "Het was al laat. Ik heb nog een paar mensen moeten wakker bellen bij Club om aan mijn spullen te geraken. Als de coach van de nationale ploeg belt, dan twijfel je niet en maak je dat je er zo snel mogelijk staat."

Toen Simons bij de groep kwam, keken ook zijn collega's op. "Er waren wel een paar spelers die grote ogen trokken toen ze me zagen. Hazard stelde zelfs voor dat ik een liedje zou zingen, daar heb ik voor gepast", lacht hij.

Uiteindelijk mocht de oud-PSV'er zelfs invallen. "Ik ben trots dat ik mezelf nu de oudste international kan noemen, maar ik maak me verder geen illusies. Als iedereen fit is dan is er voor mij geen plaats meer in deze selectie. Het WK in Rusland? Kom, laat ons een beetje serieus blijven. Neen, het is geweldig om met deze match en dit resultaat afscheid te nemen van de Duivels."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws