'Vreselijke' periode bij Sparta: Op de training werd er vaak gevochten

'Vreselijke' periode bij Sparta: "Op de training werd er vaak gevochten"

Gepubliceerd: woensdag 16 november 2016 om 15:07wo 16-11-2016 om 15:07

Via Sparta en MVV belandde Stef Peeters in 2015 in de Belgische Jupiler Pro League. Aan zijn jaren in Rotterdam denkt de Belgische middenvelder met een slecht gevoel terug, zo vertelt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik denk nog elke dag aan wat ik als twintigjarige heb moeten verdragen bij Sparta. Ik heb er zelfs vijf trainers gehad in anderhalf jaar. Telkens was het opnieuw van nul beginnen", steekt Peeters van wal. Tussen januari 2013 en de zomer van 2014 was hij actief op Het Kasteel. "Elke keer hoorden we van het bestuur dat we naar de Eredivisie moesten promoveren."

Interim-trainer Henk ten Cate zag het niet in hem zitten. "Ik werd zonder enige uitleg naar de B-kern teruggezet. Hij zei: die acht spelers heb ik niet meer nodig. Sparta zat in die periode met een onhandelbare spelersgroep. In de kleedkamer bleef het beperkt tot wat over en weer gescheld, maar op de training werd er vaak gevochten."

"Ik hield mij afzijdig. Ik heb gelukkig nooit mijn vuisten moeten gebruiken. Bij de jeugd van RC Genk had ik best wel een grote mond, maar ik ben geschrokken van wat ik bij Sparta heb gezien", besluit Peeters. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws