Pirlo heeft van één ding spijt: 'Dat is de droom van iedere speler'

Pirlo heeft van één ding spijt: 'Dat is de droom van iedere speler'

16-11-2016 20:37
4

Andrea Pirlo kan straks terugkijken op een glansrijke carrière. Toch vindt de 37-jarige middenvelder het jammer dat hij tijdens zijn loopbaan niet in de Spaanse Primera División heeft gespeeld. 

Pirlo speelde in Italië voor vrijwel alle topclubs, maar het shirt van Real Madrid of FC Barcelona heeft hij nooit gedragen. En dat zit hem ergens dwars, zo vertelt hij aan Marca. "Het steekt een beetje dat ik niet voor Real of Barcelona heb gespeeld, want spelen voor die clubs is een droom van iedere speler. Maar ik ben heel erg tevreden dat ik voor alle Italiaanse topclubs heb gespeeld."

"Real? Iedere speler wil daar wel voor uitkomen", vervolgt de spelmaker. "Fabio Capello heeft daar getraind en er waren in mijn tijd bij AC Milan veel geruchten over transfers. Maar Milan wilde mij niet laten gaan en gaf me een nieuw contract. Of ik daar teleurgesteld over ben? Nou, het is wel jammer dat ze me niet lieten vertrekken. Maar aan de andere kant heb ik tien jaar bij Milan gespeeld en alles gewonnen wat er te winnen viel."