In het kort: Real Madrid vol twijfels naar derby, Fin voor twee jaar geschorst

In het kort: Real Madrid vol twijfels naar derby, Fin voor twee jaar geschorst

Gepubliceerd: vrijdag 18 november 2016 om 22:10vr 18-11-2016 om 22:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Real Madrid vol twijfels naar derby
Het is nog niet duidelijk of Real Madrid zaterdag in de derby met Atlético Madrid kan beschikken over Karim Benzema en Sergio Ramos. Het tweetal keerde met blessures terug uit de interlandperiode. Duidelijk is in ieder geval dat Pepe, Casemiro, Toni Kroos en Alvaro Morato er sowieso niet bij zijn. Bij Atlético Madrid is Antoine Griezmann het grote twijfelgeval, maar de kansen dat hij toch begint zijn toegenomen. De derby begint om 20.45 uur. 

Chelsea in de prijzen
Antonio Conte en Eden Hazard zijn in de prijzen gevallen. De coach en de aanvaller van Chelsea zijn verkozen tot respectievelijk beste Premier League Manager en beste Premier League Player van de maand oktober. Chelsea boekte in de maand oktober vier zeges en kreeg geen enkele treffer tegen. Hazard bedankte op Twitter iedereen die op hem gestemd had.

UEFA schorst Fin voor twee jaar
Voetbalbond UEFA heeft Roman Eremenko voor twee jaar geschorst. De Fins international is positief bevonden op het gebruik van cocaïne en moet daarom twee jaar op de blaren zitten. Eremenko zou positief hebben getest na het Champions League-duel met zijn club CSKA Moskou tegen Bayer Leverkusen in september. De Fin is al geschorst sinds 6 oktober, omdat toen het onderzoek startte. Hij kwam 73 keer uit voor het nationale team van Finland.

Barcelona vestigt hoop op CAS
FC Barcelona doet er alles aan om de gele kaart die Messi kreeg in duel met Sevilla kwijt te schelden. Nadat de club niet in het gelijk gesteld werd door de Spaanse bond en hun beroepsprocedures, zijn ze volgens diverse Spaanse bronnen nu naar het CAS gestapt. Messi kreeg de gele kaart omdat hij volgens scheidsrechter Santiago Jaime Latre te lang deed over het aantrekken van zijn schoen. Het is nog niet bekend wanneer het CAS (het hoogste sporttribunaal) uitspraak doet.

Engeland en Schotland mogelijk bestraft
Engeland en Schotland kunnen mogelijk een schorsing verwachten van de FIFA. De voetbalbond gaf geen toestemming om tijdens interlands 'poppy's' te dragen, een onderdeel van Remembrance Day (11 november). De spelers van beide landen negeerden de FIFA en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de bond. Een boete of puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden. De spelers van Wales gaven wel gehoor aan het verbod van de FIFA.

NAC stevent af op uitverkocht huis tegen VVV
De kaartverkoop voor NAC Breda-VVV Venlo gaat hard. Al meer dan 16.000 supporters hebben een kaartje bemachtigd voor het duel, zo weet Omroep Brabant. Heel verrassend is het niet, want het gaat goed met de club uit Breda. NAC doet dit seizoen opnieuw een poging om terug te keren op het hoogste voetbalniveau van Nederland. De thuiswedstrijd tegen VVV zal gewonnen moeten worden om de aansluiting te vinden bij de top van de Jupiler League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws