Op naar divisie 1: een elftal van fantastische FIFA Ultimate Team-koopjes

Op naar divisie 1: een elftal van fantastische FIFA Ultimate Team-koopjes

21-11-2016 10:10
9

De ene schiet er elke wedstrijd tien in, de ander staat al acht wedstrijden droog. Het is van tevoren altijd lastig inschatten welke spelers het goed zullen doen op FIFA Ultimate Team. Van spelers van het kaliber Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is al langer bekend dat ze de ene na de andere virtuele goal maken, maar deze zijn voor veel spelers niet te betalen. Wil je toch elke wedstrijd winnen en in divisie 1 terecht komen? VoetbalPrimeur zette een elftal van absolute koopjes op een rij.

Doelman: Diego Alves, Valencia, 1200 coins
Misschien wel de beste lijnkeeper van het spel. Waar hij ‘in het echt’ regelmatig schittert met onmogelijke reddingen en het keren van penalty’s, doet Alves ook in FUT niet anders. Met zijn 88 duiken en 87 reflexen is elk schot op doel voor hem een prooien met zijn 1.87 meter zijn ook hoge ballen geen probleem.

Rechtsback: Oscar de Marcos, Athletic de Bilbao, 950 coins
Voor de rechtsback blijven we nog even in de Primera Division hangen. Oscar de Marcos is een aanvallend ingestelde rechtsback, die de hele flank kan bestrijken. Met zijn indrukwekkende snelheid is elke linksbuiten een prooi voor de Spanjaard, die ook nog een aardige dribbel en voorzet in huis heeft.

Rechter centrale verdediger: Christian Kabasele, Watford, 1200 coins
Lengte, kracht en redelijke snelheid. Meer heb je voor een centrale verdediger niet nodig en Christian Kabasele heeft het allemaal. 1.87 meter gecombineerd met 81 springen maakt dat de Belg ook bij corners een groot gevaar kan vormen. Voetballend is hij wat minder, maar elke spits doet het in zijn broek voor Kabasele.

Linker centrale verdediger: Jeremy Mathieu, FC Barçelona, 1200 coins
Naast Kabasele kiezen we voor de immer degelijke Jeremy Mathieu. De Fransman is wat trager dan zijn collega, maar is nog steeds aardig snel. Mathieu is verdedigend wel weer veel sterker en wint met zijn 90 kracht en 1.89 meter elk duel. Daarnaast is het duidelijk dat de routinier bij Barçelona speelt: hij kan redelijk opbouwen.

Linksback: Alberto Moreno, Liverpool, 900 coins
De Spanjaarden doen het goed op de backposities. Tegenover de rappe De Marcos staat de nog snellere Alberto Moreno. Moreno mag bij Liverpool dan ladingen kritiek krijgen, op Ultimate Team heeft de linkspoot daar geen last van. Moreno heeft net als De Marcos het vermogen om negentig minuten lang te blijven gaan en kan met zijn schot en voorzet aanvallend van waarde zijn.

Rechtermiddervelder: William Carvalho, Sporting Lissabon, 750 coins
William Carvalho mag dan ontzettend traag zijn, hij compenseert dit voldoende met zijn andere eigenschappen. Voor slechts 750 munten krijg je een controleur met een beoordeling van 84, 88 kracht en 85 lange pass. Carvalho is een oerdegelijke controleur, die duels wint, ballen afpakt en ook nog aardig kan voetballen.

Linkermiddenvelder: Andres Guardado, PSV, 750 coins
Aan de linkerkant van het middenveld kiezen we voor een iets wendbaarder type. Andres Guardado is bij PSV niet in beste doen, maar dit heeft natuurlijk geen invloed op zijn Ultimate Team-kaart. De Mexicaan is een allround middenvelder, waarvan de passing, het dribbelen en de snelheid eruit springen. Ideaal als tweede controleur naast een krachtmens als Carvalho.

Aanvallende middenvelder: Hakan Calhanoglu, Bayer Leverkusen, 800 coins
Hakan Calhanoglu completeert ons middenveld. De Turkse nummer tien van Bayer Leverkusen heeft een geweldige trap en een 5-sterren beoordeling voor zijn zwakke been, dus hij kan met beide benen vanuit alle posities een doelpunt maken. Ook is hij met zijn 93 vrije trappen-beoordeling een groot gevaar bij alle standaardsituaties.


Rechtsbuiten: Ricardo Quaresma, Besiktas, 2000 coins
De duurste speler van dit elftal, maar elk muntje meer dan waard. Ricardo Quaresma heeft snelheid, een dribbel, een goed schot en een voorzet en is daarmee een garantie voor goals en assists vanaf de rechterflank. Met zijn 5 sterren skills en 4-sterren beoordeling voor zijn zwakke been is Quaresma een must-have voor elk team.

Spits: Jonas, Benfica, 1300 coins
Toegegeven, Jonas is niet de snelste spits. Maar de combinatie van zijn tweebenigheid, uitstekende dribbel en fantastische schot maken van elke kans een doelpunt. Daarnaast kan Jonas ook nog redelijk koppen en passen. Al met al is de Braziliaan een hele complete spits en een garantie voor goals, goals en nog meer goals.

Linksbuiten: Charly Musonda, Real Betis, 1300
5 sterren skills, 5 sterren zwak been. Hiermee lijkt ons de keuze voor de positie van linksbuiten snel gemaakt. Naast Musonda heeft alleen Neymar deze beoordelingen en die is ongeveer 300 keer zo duur als de jonge Belg. Musonda combineert zijn skills met snelheid en een goede dribbel. Een hele goede vleugelaanvaller, zeker als je van sambavoetbal houdt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie