'Liefhebber' Vilhena: 'Paar dagen later weer begonnen als het aan mij lag'

'Liefhebber' Vilhena: 'Paar dagen later weer begonnen als het aan mij lag'

20-11-2016 20:12
6

Tonny Vilhena keerde zondagmiddag terug in de basis van Feyenoord en dat pakte goed uit (3-0 winst op PEC Zwolle). Daarmee wil hij een vervelende periode afsluiten, waarin hij afwezig was door het overlijden van zijn moeder.

De Feyenoord-aanhang organiseerde voorafgaand aan het duel een prachtige sfeeractie voor de middenvelder. "Dat was emotioneel", geeft Vilhena toe voor de camera van FOX Sports. "Het is een heel mooi gebaar van de Feyenoord-supporters, dat waardeer ik zeker. Het was heel mooi."

Drie weken geleden verloor de moeder van Vilhena haar strijd tegen kanker. "Toen ik het slechte nieuws hoorde was ik wel van slag. Maar ik ben een liefhebber van het spel, als het aan mij lag was ik een paar dagen later weer begonnen", zegt Vilhena, die veel steun heeft gekregen vanuit de club. "Ik heb veel steun gehad van teamgenoten, de staf en de directie. En ook de supporters leefden heel erg mee."

Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ontbraken twee weken geleden bij Go Ahead Eagles-Feyenoord (1-0). Of Feyenoord de overwinning op PEC te danken heeft aan de terugkeer van het tweetal? "Dat wil ik niet zeggen. Iedereen doet zijn ding, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Dat geldt ook voor Karim en voor mij", besluit Vilhena.