Ziyech geïrriteerd ondanks topcijfers: Mensen hebben altijd iets te zeggen

Ziyech geïrriteerd ondanks topcijfers: "Mensen hebben altijd iets te zeggen"

21-11-2016 18:10
9

Hakim Ziyech is na zijn overstap van FC Twente naar Ajax getransformeerd tot een teamspeler. De Marokkaanse vormgever vindt zelf ook dat hij meer arbeid verricht, maar ervaart dat niet iedereen dat waardeert.

Ziyech heeft niets met critici die hem minder dwingend vinden dan bij Twente. "Mensen hebben altijd iets te zeggen, dus ja. Als ik ballen afpak, kijken ze daar niet naar. Maar ja, ik weet hoe journalisten tegenwoordig zijn", zegt hij tegen Ajax Life. "Ik loop meer dan de laatste jaren. Dat valt wel op. Bij sommigen positief, bij sommigen negatief."

"Dan hoor ik van: oh, hij krijgt kramp en valt uit. Hij kan geen negentig minuten spelen. Daar kijken de meeste mensen naar. Ik ben wel gewend dat mensen altijd iets te zeggen hebben. Als ik niet volle bak zou gaan, krijg ik ook geen kramp."

Ziyech, die op zes assists en twee doelpunten in de Eredivisie staat in dienst van Ajax, is topfit. "Soms voel je wat pijntjes, maar daar word ik alleen maar sterker van. Als ik iedere keer tot het gaatje ga, krijg ik meer inhoud. Ik weet wat mijn taak is binnen de groep. Daar hoort werken ook bij."