Bosz geeft tweetal vaste krachten rust, jongelingen bij selectie voor 'Pana'

Bosz geeft tweetal vaste krachten rust, jongelingen bij selectie voor 'Pana'

23-11-2016 19:16
8

Peter Bosz heeft Davy Klaassen en Davinson Sánchez niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het treffen met Panathinaikos in de Europa League. De aanvoerder en de Colombiaanse verdediger krijgen rust van de Ajax-trainer.

Het duo maakt plaats voor talenten Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, meldt Ajax. Zij maken de achttienkoppige selectie voor het treffen in de Arena donderdagavond compleet. Voor Ajax staat er in eigen huis weinig meer op het spel. De Amsterdammers zijn in groep G met tien punten uit vier duels al zeker van Europese overwintering.

Bosz liet al weten dat hij tegen de Grieken niet over de geblesseerde Jaïro Riedewald en de zieke Hakim Ziyech kan beschikken. Daley Sinkgraven is geschorst, terwijl Riechedly Bazoer er vanwege een conflict met Bosz niet bij is. Amin Younes is weer fit en kan wel in actie komen.

Bosz kan niet over Jairo Riedewald en Hakim Ziyech beschikken. Ziyech is ziek, terwijl Riedewald een knieblessure heeft opgelopen. Daley Sinkgraven ontbreekt vanwege een schorsing. Riechedly Bazoer is er niet bij vanwege een conflict met Bosz. De middenvelder weigerde maandag apart van de groep te trainen.

Amin Younes is weer fit en kan in actie komen. Ook Kasper Dolberg, tegen NEC goed voor een hattrick, behoort tot het keurkorps.