Uit de AZ-selectie gezet door Telegraaf-interview: 'Ik vind dat dat niet hoort'

Uit de AZ-selectie gezet door Telegraaf-interview: 'Ik vind dat dat niet hoort'

24-11-2016 20:47
14

Joris van Overeem is door AZ-trainer John van den Brom uit de selectie gezet vanwege een interview in De Telegraaf. Daarin gaf de middenvelder aan dat hij vindt dat hij moet spelen en niet kan leven met zijn reserverol. Dat viel verkeerd bij Van den Brom.

"Daar kunnen we heel moeilijk over doen. Maar dit is niet zoals we dat graag met elkaar willen doen", doelt Van den Brom op het interview in gesprek met FOX Sports. "Vandaar dat hij er niet bij is. Een speler is eigen baas en mag alles zeggen wat hij vindt. Ik vind dat dat niet hoort, dat heb ik hem duidelijk gemaakt. Daarom doe ik voorlopig geen beroep op hem."

Hoelang Van Overeem niet bij de selectie zit, wil Van den Brom niet zeggen. De trainer tilt het incident over het weekend heen. "Na het weekend gaan we nog een keer rustig zitten om te kijken hoe we daarmee om gaan. Maar tot zondag is hij geen onderdeel van de groep." Van Overeem mist in ieder geval het Europa League-duel met Dundalk. Ook de wedstrijd tegen Heracles Almelo van zondag gaat aan zijn neus voorbij.