Ajax op rapport: vier Ajacieden top, Westermann herstelt zich na eerste helft

24-11-2016 21:10
17

Ajax heeft door een 2-0 thuiszege op Panathinaikos de groepswinst in de Europa League. Lasse Schöne en Kenny Tete scoorden de goals voor de ploeg waar bijna heel Jong Ajax in actie kwam. VoetbalPrimeur zag de wedstrijd en deelt cijfers uit.

André Onana - 6,5: Keepte een solide partij. Werd nog bijna doormidden gezaagd door Westermann, maar het liep allemaal goed af.

Kenny Tete - 7: De ontlading na zijn doelpunt was groot. Dat mag ook best, na zijn verbanning naar de reservebank. Het was mooi om te zien hoe de jonge Tete zijn prachtige doelpunt vierde. Speelde verder ook uitstekend.

Matthijs De Ligt - 7,5: Speelde alsof hij al jaren in het eerste van Ajax staat. Kalm en rustig aan de bal. Zeer indrukwekkend.

Heiko Westermann - 6: In de eerste helft dramatisch. Zijn fout kostte Ajax bijna een tegengoal en een geblesseerde Onana. Herstelde zich in de tweede helft wel. Westermann werd in de tweede helft ook nog toegezongen door de Ajax-fans. Daar zal hij goed van slapen.

Mitchell Dijks - 5,5: Kon het, in tegenstelling tot Tete, niet helemaal laten zien. Dit zijn de wedstrijden waar Dijks het nu van moet gaan hebben, maar echt waarmaken kon hij het niet.

Donny van de Beek - 7,5: Stond een lekkere partij te ballen op dat middenveld. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, zal hij ook van Bosz vaker de kans krijgen in het eerste.

Lasse Schöne - 7: Wat een schitterende vrije trap van (K)Lasse Schöne. De Deen diende als dirigent van het Ajax-middenveld, met jongelingen Nouri en Van de Beek naast zich. Deed dat prima.

Abdelhak Nouri - 5,5: Kon zijn klasse niet volledig laten zien. Vaak ongelukkig. Misschien wilde hij te graag?

Vaclav Cerny - 5: Het was ook niet de wedstrijd van Cerny. Speelde de bal vaak te ver voor zich uit en maakte vaak de verkeerde keuze. Jammer, volgende keer beter.

Mateo Cassierra - 5,5: Ook Cassierra had moeite om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. In de tweede helft kreeg hij nog een grote kans, maar die ging er niet in. Zulke kansen moet je als reservespits wel maken om een plekje af te dwingen.

Amin Younes - 6: Wisselde goede met slechte momenten af. Is nog niet de Younes waar de Ajax-fans voorheen zo van konden genieten. Die zit deze wedstrijd nog diep verstopt.

Invallers:

Pelle Clement - 6: Mocht zijn Europa League-debuut maken voor Ajax. Een talentvolle spits die zijn minuten in het beloftenelftal maakt. Liet leuke dingen zien, maar kon zijn optreden niet bekronen met een doelpunt.

Frenkie de Jong - 6,5: Een middenvelder waar we nog veel van gaan horen. Een bijzonder groot talent, dat over een paar jaar wellicht de onmisbare factor op het Ajax-middenveld is. Deed het ook tegen Panathinaikos in zijn invalbeurt prima.