Twijfels Bosz over Ziyech: Goed ziek geweest, behoorlijk wat kilo's afgevallen

Twijfels Bosz over Ziyech: "Goed ziek geweest, behoorlijk wat kilo's afgevallen"

Gepubliceerd: vrijdag 25 november 2016 om 12:54vr 25-11-2016 om 12:54

Ajax-trainer Peter Bosz weet nog niet of hij zondag in het duel met sc Heerenveen kan beschikken over Hakim Ziyech en Jaïro Riedewald. Vooral achter de naam van Ziyech staat een groot vraagteken.

"Hij is goed ziek geweest en is behoorlijk wat kilo's afgevallen", zegt Bosz vrijdag op de persconferentie. "Hij was vandaag voor het eerst op de club. Hakim heeft een gedeelte meegetraind, om hem niet te zwaar te belasten. Dan gaan we morgen kijken hoe hij ervoor staat en of hij fit is."

Datzelfde geldt voor Riedewald, die tegen Panathinaikos (2-0) net als Ziyech ontbrak. De verdediger annex middenvelder kampte met een knieblessure. "Ik heb begrepen dat het vandaag goed is gegaan en dat hij zaterdag volledig mee kan trainen. Dan besluiten we daarna of hij meegaat."

Bazoer
Riechedly Bazoer trainde vrijdag weer mee met de Ajax-groep na zijn verbanning vanwege een conflict met Bosz. De coach durfde nog niet te zeggen of de middenvelder ook direct weer tot de wedstrijdselectie gaat behoren voor het duel met Heerenveen. "We hebben morgen nog een training. Dan gaan we kijken hoe iedereen ervoor staat. Dat geldt ook voor Riech, die ook ziek is geweest en een blessure heeft gehad."

Heerenveen
De tegenstander van Ajax van zondag, sc Heerenveen, doet het volgens Bosz goed. "Het is echt zo'n club die het ene seizoen moeizaam draait en dan het andere seizoen weer helemaal meedraait. Ik vind dat ze leuk spelen, fris spelen. Het is aanvallend, frivool en leuk om naar te kijken. Dus het zal een hele zware klus voor ons worden." Een Eredivisie-topper vindt Bosz het niet. "Een topper is volgens mij Ajax-Feyenoord, Ajax-PSV, maar ze doen bovenin mee en hebben het Feyenoord lastig gemaakt. Dus we weten wat ons te wachten staat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws