Geschrokken Sánchez leeft mee: 'Het heeft de ploeg erg geraakt'

Geschrokken Sánchez leeft mee: 'Het heeft de ploeg erg geraakt'

Davinson Sánchez is ontzettend geschrokken van de vliegtuigramp die het Braziliaanse Chapecoense deze week heeft getroffen. De Ajax-verdediger stond tot afgelopen zomer onder contract bij Atlético Nacional, dat deze week in de finale van de Copa Sudamericana tegen Chapecoense zou aantreden. 

Een groot deel van de Chapecoense-selectie verongelukte dinsdagnacht. "Het is heel triest. Het heeft de ploeg van Nacional ook erg geraakt. Maar niet alleen Nacional, de hele voetbalwereld", vertelt Sánchez (20) voor de camera van de NOS. 

De stopper heeft veel vrienden in Colombia, het land waar het vliegtuig neerstortte. "Ik heb een goede band met veel spelers van Nacional. Ik denk dat iedereen op zijn manier z'n medewerking en hulp heeft aangeboden aan de getroffen families."

"Woensdag was er een herdenking in het stadion van Atlético Nacional. Het was een mooi eerbetoon, ik heb het kunnen volgen. Dat de mensen uit Medellin als zodanig naar het stadion kwamen, was prachtig. Die mensen kwamen niet alleen als supporters van één ploeg. Maar ze kwamen om hun steun te betuigen aan de mensen die een droom hadden, net als alle deelnemers aan de Copa."

Lees ook: Onvoorstelbare beelden Medellin en Chapeco: meer dan 150.000 mensen rouwen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s