Geflopte Ajacied scoort eindelijk weer eens: Ik was daar lang naar op zoek

Geflopte Ajacied scoort eindelijk weer eens: "Ik was daar lang naar op zoek"

02-12-2016 23:55
2

Lerin Duarte wil bij Heracles Almelo weer zijn oude vertrouwde vorm terugvinden, zoals hij die jaren geleden ook had bij de Almeloërs. Vrijdagavond zette hij een stap in die richting. Heracles won met 2-0 van NEC en Duarte was trefzeker.

"Het is een opluchting. Mijn eerste goal voor Heracles (sinds zijn terugkeer, red.), ik was daar lang naar op zoek", geeft Duarte toe in gesprek met FOX Sports. Helemaal de oude is hij nog niet, maar het begin is er. "Ik moet zeggen: ik speel weer wedstrijden en krijg mijn ritme terug. Maar ik voel dat het nog beter kan. Ik voel dat ik weer op mijn oude niveau kan komen."

De driepunter komt goed uit voor Heracles, dat vorige weekend nog werd afgedroogd door AZ. "Vorige week waren we allemaal dramatisch", zegt Duarte tegen de NOS. "Niemand won zijn duels. Vandaag hebben we het wel laten zien, met drie punten als resultaat." Duarte's antwoord op de vraag wanneer hij zijn voorlaatste doelpunt maakte is typerend voor de afgelopen jaren. "Pfoe, dat is een moeilijke vraag. Even nadenken... Ik heb geen idee", aldus de Heraclied.