'Transfercircus in Rusland duwt Promes richting droomtransfer naar Engeland'

'Transfercircus in Rusland duwt Promes richting droomtransfer naar Engeland'

05-12-2016 15:58
3

Spartak Moskou lijkt zich voor te bereiden op een leven na Quincy Promes. De Oranje-international staat in de belangstelling van verschillende clubs, waaronder Liverpool. Zijn vervangers zijn al geregeld in Rusland.

Van een aanstaand vertrek van Promes is nog geen sprake, maar Spartak lijkt zich wel alvast in te dekken. De koploper van Rusland verwelkomt na de jaarwisseling waarschijnlijk twee nieuwe aanvallers: Aleksandr Samedov zou al hebben getekend, terwijl Roman Shishkin is aangeboden. Beide spelers staan nu nog onder contract bij Lokomotiv Moskou.

Die deals duiden volgens Russische media op een vertrek van Promes in de winterse transferperiode. Spartak is bereid te luisteren naar aanbiedingen voor de 24-jarige aanvaller, die in de belangstelling van in elk geval Liverpool staat. De ploeg van manager Jürgen Klopp is op zoek naar vers bloed voor de aanval, omdat Sadio Mané een maand ontbreekt is door verplichtingen met Senegal op de Afrika Cup.

Als Liverpool besluit de belangstelling te concretiseren, wordt het hoe dan ook nog een heidens karwei om hem los te weken uit Moskou. Promes heeft een contract tot de zomer van 2021 én een prijskaartje van een slordige 32 miljoen euro. Hij scoorde dit seizoen vijf keer in dertien competitiewedstrijden.