PSV-talenten vermorzelen Rostov en voegen zich bij Barça, Real en PSG

PSV-talenten vermorzelen Rostov en voegen zich bij Barça, Real en PSG

06-12-2016 18:00
8

De A1 van PSV heeft dinsdag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht. De leeftijdgenoten van FK Rostov werden van de mat gespeeld in de Youth League: 6-0.

De grootste talenten van PSV hadden geen kind aan de Russische tegenstander, die alle hoeken van het veld kreeg te zien. Na 24 minuten stond het al 4-0 voor de Eindhovenaren door doelpunten van Leandro Fernandes, Sam Lammers (foto) en Lennerd Daneels (tweemaal). Fernandes scoorde na 32 seconden al. Na rust was Cody Gakpo nog twee keer trefzeker: 6-0.

In de eerste ontmoeting met Rostov werd het ook al 6-0 voor PSV, dat als groepswinnaar doorbekert in de Youth League. Met dertien punten, zestien doelpunten voor en slechts twee tegen houdt de ploeg van Geert Brusselers het op papier sterke Atlético Madrid en Bayern München achter zich.

PSV A1 bevindt zich in goed gezelschap bij de laatste zestien, met onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain. Voor de hoofdmacht van Phillip Cocu is een soortgelijke prestatie niet meer haalbaar. PSV moet dinsdagavond (aftrap 20.45 uur) winnen van Rostov voor een plek in de Europa League.

Opstelling PSV: Van de Meulenhof; Abels, Soulas, Obispo, Carolina (46. Bannani); Fernandes, Rigo, Verreth (76. Lonwijk); Piroe, Lammers (46. Gakpo), Daneels