Kritiek op PSV-trainer Cocu zwelt aan: 'Dan ben je met deze prestaties snel exit'

Kritiek op PSV-trainer Cocu zwelt aan: 'Dan ben je met deze prestaties snel exit'

Gepubliceerd: woensdag 7 december 2016 om 09:55wo 07-12-2016 om 09:55

De kritiek op Phillip Cocu en PSV zwelt in de ochtendkranten en social media aan na het debacle in de Champions League. Het 0-0 gelijkspel tegen Rostov betekende het einde van het Europese avontuur van de Eindhovenaren. Clubiconen René en Willy van de Kerkhof balen.

"Er zat weinig agressiviteit en weinig wilskracht in het elftal", begon Willy tegenover Omroep Brabant. René sprak over enkele momenten waarbij PSV een penalty moest krijgen. "Er was sprake van een zuivere handsbal en Luuk de Jong werd een paar keer naar beneden getrokken. Maar het lag niet aan de scheidsrechter hoor."

PSV startte met vijf verdedigers aan het duel. Willy begrijpt er maar weinig van: "Ik begreep de keuze niet. Als je met vijf verdedigers start, dan geef je aan dat je de nul wilt houden, maar als je wilt winnen dan moet je doelpunten maken. Schijnbaar heeft PSV te weinig goede aanvallers om doelpunten te maken."

Het is de vraag of Cocu zijn team nog aan de praat krijgt. "Het wordt een moeilijke opgave voor hem met deze matige prestaties. In het buitenland ben je met deze prestaties snel exit. Je moet er niet aan denken dat zo'n scenario naar boven komt. Dat is voor niemand prettig, maar het gaat wel om de club PSV en ze hebben het nu niet echt op de rit", besluit Willy.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Cocu nog de juiste trainer voor dit PSV?

Ja
40%
Nee
60%
(615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws