De Leeuw gelukkigste voetballer op aarde: Daar woon ik dan, in het centrum

De Leeuw gelukkigste voetballer op aarde: "Daar woon ik dan, in het centrum"

Gepubliceerd: woensdag 7 december 2016 om 17:27wo 07-12-2016 om 17:27

Weinig voetballers zijn op dit moment gelukkiger dan Michael de Leeuw. De aanvaller heeft het geweldig naar zijn zin sinds hij FC Groningen heeft verlaten om zijn voetbaldroom na te jagen: spelen in de Amerikaanse Major League Soccer.

De Leeuw voetbalt daar voor Chicago Fire, nadat eerder een zeer lucratieve transfer naar Jiangsu Sainty in China geen doorgang vond. "De clubs waren er al uit, maar de deal liep stuk op een bankgarantie", zegt de aanvaller, nu spelend als aanvallende middenvelder, in het Algemeen Dagblad. "Of ik daar nu nog wel eens aan terugdenk? Nee, ik ben blij dat het zo is gelopen. Dat seizoen wonnen we met Groningen de beker. Nu heb ik alsnog een heel mooie stap gemaakt. Ik kan Amerika en de MLS iedereen aanraden."

"Bijna elke club heeft één of twee spelers van wereldklasse", vervolgt De Leeuw. "Bij New York City voetballen David Villa en Andrea Pirlo. Didier Drogba staat bij Montreal onder contract, Sebastian Giovinco bij Toronto. Wij hebben geen voetballers van dat kaliber. Nog niet, want volgend seizoen wil Chicago één of twee topspelers halen. Dan kunnen we zomaar om de prijzen meespelen. De verschillen in de MLS zijn erg klein." De Leeuw is ontzettend gelukkig met zijn keuze. "Chicago is echt geweldig. En daar woon ik dan, samen met mijn vriendin, midden in het centrum. Eigenlijk zijn alle verwachtingen die ik van Amerika had uitgekomen. Zowel op sportief gebied als qua leven in het land."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws