Amateurtrainer niet met De Jong naar De Graafschap: De mensen zijn hier leuk

Amateurtrainer niet met De Jong naar De Graafschap: "De mensen zijn hier leuk"

Gepubliceerd: dinsdag 13 december 2016 om 11:02di 13-12-2016 om 11:02

IJsselmeervogels ontvangt dinsdagavond sc Heerenveen in de achtste finale van de KNVB Beker. Het is voor Sandor van der Heide een speciaal duel, want de trainer van de club uit Spakenburg is een icoon van 'aartsrivaal' SC Cambuur.

"Heerenveen wordt een lastige horde", vertelt Van der Heide aan de Leeuwarder Courant. "Ze spelen onder Jurgen Streppel, een leuke kerel trouwens, net zoals Cambuur toen Henk (de Jong, red.) en ik er zaten. Dat systeem kan ik wel dromen. Ik heb Heerenveen zaterdag bekeken tegen Excelsior, de ploeg heeft geen geheimen voor me."

"Zij zullen ons ook wel bekeken hebben, al zullen ze niet wakker liggen van IJsselmeervogels. Maar één ding kan ik je verzekeren: wij gaan niet de bus parkeren. Je kunt alleen winnen als je een doelpunt maakt... En verliezen we, dan wil ik dat we met z'n allen toch kunnen terugkijken op een mooie avond."

Even was er sprake van dat Van der Heide vorige week De Jong zou volgen naar De Graafschap. Dat kwam niet van de grond, maar dat vindt hij prima. "De mensen hier zijn echt leuk. Realistisch en eerlijk. Na 2018 heb ik hier nog een optie op een extra jaar. Het kan dus zomaar dat ik hier 3,5 jaar vol maak, terwijl deze club de laatste tien jaar aardig wat hoofdtrainers heeft versleten. Dat zou best iets zijn om trots op te zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws