Heerenveen zwijnt in Spakenburg en weet in extremis verlenging te voorkomen

13-12-2016 22:45
11

Met hangen en wurgen heeft sc Heerenveen zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Reza Ghoochannejhad tekende pas in de 88e minuut van het duel met amateurclub IJsselmeervogels voor de winnende treffer: 0-1.

De nummer vier van de Eredivisie was in Spakenburg de bovenliggende partij, maar scoren - dát lukte de ploeg van trainer Jurgen Streppel heel lang niet. Bij Heerenveen hadden slechts een paar bekende namen rust gekregen van Streppel. Smaakmaker Sam Larsson en aanvoerder Stijn Schaars zaten op de bank. Ghoochannejhad, Caner Cavlan en Luciano Slagveer kregen in de eerste 45 minuten kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

Na de rust kwam IJsselmeervogels er een paar keer gevaarlijk uit. Erwin Mulder hield zijn doel schoon, maar ook aan de andere kant van het veld wilde de verlossende 1-0 maar niet vallen. Uiteindelijk slaagde Heerenveen er pas in de 88e minuut in om een verlenging te vermijden. Een corner van de ingevallen Larsson werd binnengewerkt door Ghoochannejhad. De Friezen voegden zich zo bij de laatste acht ploegen van het bekertoernooi. Eerder op de avond slaagde FC Volendam daar al in, door met 4-1 van VVSB te winnen.