Büttner kan plotseling gratis naar mooie clubs: 'Ineens kwamen de problemen'

Büttner kan plotseling gratis naar mooie clubs: 'Ineens kwamen de problemen'

18-12-2016 15:15
4

Alexander Büttner is maandag waarschijnlijk een transfervrije speler. De linksback staat op het punt om zijn contract bij Dinamo Moskou te ontbinden en heeft een duidelijk doel voor ogen.

Inmiddels is het alleen nog wachten op een voorstel van Dinamo, dat Büttner geld moet meegeven om zijn contract af te kopen. Büttner kan vervolgens gratis naar elke willekeurige club. Dinamo heeft torenhoge schulden, moest veel topspelers en grootverdieners laten gaan dan wel lozen en voor de Doetinchemmer geldt hetzelfde.

Aanvankelijk ging het beter in Moskou. "In mijn eerste jaar hadden we een prachtig team met jongens als Douglas (ex-FC Twente, red.), Mathieu Valbuena en Balazs Dzsudzsak. We speelden Europees voetbal. Alles zag er goed uit. Maar toen kwamen ineens de problemen", vertelt Büttner tegenover Omroep Gelderland.

De linkspoot hoopt op een mooie nieuwe club en heeft een doelstelling. "Ik heb hier mooie en minder mooie tijden beleefd. Nu zou ik graag weer in West-Europa voetballen, mezelf weer op de kaart zetten."