Clasie en Van Dijk maken goal van Aké onschadelijk en winnen onderonsje

18-12-2016 16:25

Nathan Aké zette zijn club Bournemouth zondag weer op het goede spoor tegen Southampton, maar zijn goal bleek niet genoeg voor een resultaat. De Nederlander zag de gasten met 1-3 winnen, mede door twee goals van Jay Rodriguez.

Het waren de eerste goals van Rodriguez sinds augustus. Hij scoorde in de tweede helft tweemaal, waardoor Southampton uitliep naar een ruime 1-3 voorsprong. Die werd ook over de streep getrokken. Het begon een stuk beter voor Bournemouth, dat op voorsprong kwam via Aké. Hij wist met een acrobatische kopbal de 1-0 te maken.

Ryan Bertrand maakte de gelijkmaker na een schitterende solo en hielp Southampton over een dood punt heen. Jordy Clasie en Virgil van Dijk begonnen weer in de basis bij The Saints, die door toedoen van Steve Davis na rust op weg gingen naar de 1-2. Invaller Davis gaf aan bij een intikker van Rodriguez. En door middel van een heerlijk schot van afstand werd het 1-3. Southampton staat nu zevende, Bournemouth tiende.

Bekijk ook: Aké maakt derde doelpunt in dienst van Bournemouth