Mertens wéér productief in knotsgek duel, Strootman succesvol met Roma

Mertens wéér productief in knotsgek duel, Strootman succesvol met Roma

22-12-2016 23:00
1

Dries Mertens heeft opnieuw het net weten te vinden namens Napoli. De oud-aanvaller van FC Utrecht en PSV was eenmaal trefzeker in het uitduel bij Fiorentina, dat doelpuntrijk was maar geen winnaar opleverde.

Fiorentina - Napoli 3-3
Mertens had vorige week in twee duels liefst zeven keer gescoord voor Napoli en trof donderdagavond ook doel in Florence. Lorenzo Insigne opende de score namens de bezoekers en deed dat op prachtige wijze. In de tweede helft kwam Fiorentina al snel op gelijke hoogte via Filippo Bernardeschi, maar Mertens profiteerde niet veel later van defensief geklungel en hielp Napoli opnieu op voorsprong. Fiorentina toonde echter veerkracht. Nadat Bernardeschi met zijn tweede treffer van de avond gelijkmaakte, legde de middenvelder de bal in de slotfase prachtig neer voor zijn ploeggenoot Mauro Zaraté, die Fiorentina de winst leek te bezorgen. Een laat benutte strafschop van Manolo Gabbiadini leverde voor Napoli toch nog een punt op (3-3).

AS Roma - Chievo Verona 3-1
Kevin Strootman herstelde zich met AS Roma van de nederlaag van afgelopen weekend tegen koploper Juventus (1-0). Daar leek het thuis tegen Chievo Verona even niet op uit te draaien, want de gasten openden vroeg de score via Jonathan de Guzman, die zijn eerste goal maakte in dienst van Chievo. Via Stephan El Shaaraawy, Edin Dzeko en Diego Perotti kwam het echter alsnog goed voor Roma (3-1), dat nu drie punten meer heeft dan Napoli.

Overige uitslagen:
Cagliari - Sassuolo 4-3
Palermo - Pescara 1-1
Sampdoria - Udinese 0-0
Torino - Genoa 1-0