Update: Juventus rondt wintertransfer af: 'nieuwe Edgar Davids' naar Turijn

Update: Juventus rondt wintertransfer af: 'nieuwe Edgar Davids' naar Turijn

29-12-2016 09:44
1

Juventus heeft de eerste versterking voor 2017 al binnen. Tomas Rincon, een 28-jarige middenvelder uit Venezuela, komt op huurbasis over van Genoa. Juve betaalt twee miljoen euro.

Rincon maakt het seizoen af in Turijn. Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan heeft Juventus de eenzijdige optie om hem in de zomer voor acht miljoen euro definitief over te nemen. Dat meldt Sky Italia woensdag. Het totale transferbedrag komt dan op tien miljoen euro.

Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien. Rincon wordt donderdag onderworpen aan een check en als dat geen problemen oplevert, zet hij zijn handtekening onder het huurcontract. Hij speelde dit seizoen zestien wedstrijden in de Serie A.

Juventus lost met de komst van Rincon, die eerder uitkwam voor Hamburger SV, de personele problemen op die binnenkort ontstaan door de Afrika Cup. Kwadwo Asamoah (Ghana) en Mario Lemina (Gabon) verlaten Juventus om vanaf 14 januari deel te nemen aan het eindtoernooi.

Update 29/12 09.44 uur: Juventus heeft op Twitter bevestigd dat Rincon naar de club komt. De Oude Dame plaatste een foto met daarop de middenvelder op het moment dat hij arriveerde in Turijn voor de medische keuring. In Italiaanse media wordt Rincon als 'de nieuwe Edgar Davids' omschreven. Davids was tussen 1998 en 2004 actief in Turijn.