Poulsen maakt in alle stilte einde aan loopbaan: Past bij zijn karakter

Poulsen maakt in alle stilte einde aan loopbaan: "Past bij zijn karakter"

29-12-2016 14:36
7

Christian Poulsen is profvoetballer af. De middenvelder met een Ajax-verleden heeft in alle stilte besloten om zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

"Ja, hij is gestopt", bevestigt zaakwaarnemer Jorn Bonnesen aan Ekstra Bladet. Poulsen zat sinds de zomer van 2015 na zijn vertrek bij FC Kopenhagen zonder club en heeft nooit officieel zijn afscheid aangekondigd. Een precieze datum van het einde van de carrière van Poulsen is er dan ook niet. "Dit is gewoon hoe het gelopen is. De aanbiedingen die kwamen waren niet zo goed dat ze hem hebben kunnen verleiden."

Wedden

Meer odds

Er waren ook voorstellen uit opkomende voetballanden als China, de Verenigde Staten en India. "Ja, maar niets wat Christian iets leek", aldus Bonnesen. Daardoor is er in alle stilte een einde gekomen aan de carrière van Poulsen. "Als hij het anders had gewild, dat hij het wel gekregen, maar dit past bij het karakter en de persoonlijkheid van Christian. Het is vreemd, want op het veld was hij een krijger. Maar buiten het veld is hij de meest rustige en bescheiden persoon die je je kunt voorstellen. Het bevalt hem goed dat hij het voetbal via de achterdeur kon verlaten."

Poulsen speelde tussen 2012 en 2014 als de ervaren controleur op het middenveld van Ajax. Hij kwam in zijn loopbaan ook uit voor onder meer FC Kopenhagen, Evian, Liverpool, Juventus, Sevilla en Schalke 04.