'Leicester City zet in op komst van stopper die twee keer kanker overwon'

'Leicester City zet in op komst van stopper die twee keer kanker overwon'

29-12-2016 21:55
2

Leicester City hoopt in januari de achterhoede te versterken met Francesco Acerbi. Sassuolo, de werkgever van de Italiaanse verdediger, is op de hoogte gesteld van de belangstelling.

Dat meldt Sky Sports donderdag. Leicester is op zoek naar een nieuwe verdediger, na de zéér tegenvallende eerste helft van het seizoen. De regerend landskampioen staat na achttien speelronden op drie punten van de degradatiezone. Dat is mede te herleiden naar de zwakke verdediging van Leicester. Vorig seizoen was dat nog één van de sterkste linies.

Wedden

Meer odds

Acerbi moet de problemen in het King Power Stadium oplossen. De 28-jarige verdediger is de absolute leider van Sassuolo en zou zelf ook openstaan voor een transfer naar de Premier League. Ook Internazionale heeft interesse. Acerbi, tweevoudig international van Italië, moet ongeveer veertien miljoen euro kosten.

De Italiaan heeft overigens een bijzonder verhaal. De laatste jaren overwon hij twee keer teelbalkanker. Leicester heeft Matija Nastasic (Schalke 04) achter de hand in het geval Acerbi niet naar Engeland komt.