'Zlatan-ontdekker' bij Ajax vol trots: Vanaf moment dat ik hem in de ogen keek

'Zlatan-ontdekker' bij Ajax vol trots: "Vanaf moment dat ik hem in de ogen keek"

31-12-2016 07:51
2

Leo Beenhakker is nog altijd enorm onder de indruk van de prestaties van Zlatan Ibrahimovic. De Rotterdammer haalde hem in 2001 naar Ajax en houdt de verrichtingen van de Manchester United-spits nog altijd nauwlettend in de gaten.

"Vanaf het moment dat ik Zlatan in de ogen keek en met hem sprak, wist ik dat ik met een winnaar te maken had", vertelt Beenhakker over zijn eerste ontmoeting met Zlatan in De Telegraaf. "De drive en de passie van toen zijn er nog steeds en dat is knap als je ziet wat hij allemaal heeft gewonnen en heeft meegemaakt. Ik kijk met plezier naar zijn wedstrijden, naar zijn doelpunten en naar de dingen die hij doet in het shirt van Manchester United."

Zlatan kan zich zaterdag, wanneer United het opneemt tegen Middlesbrough, kronen tot Europees topscorer van dit kalenderjaar. Bij één treffer van de Zweed komt hij op gelijke hoogte met Lionel Messi (51 totaal), terwijl hij bij twee treffers op een totaal van 52 komt en dus alleen Europees topscorer is. "Maar ook als hij vandaag niet scoort, maak ik een diepe buiging. Hij heeft op deze leeftijd weer een jaar lang topprestaties geleverd. In elk land moet hij zich maar weer aanpassen en dat doet hij gewoon", vervolgt Beenhakker.

Alleen toen Zlatan in Amsterdam kwam wonen had hij volgens Don Leo iets meer aanpassingsproblemen. "Maar dat vond ik niet zo gek. Hij sprak de taal niet, werd opeens in een appartementje in Amsterdam gezet en hij was voor het eerst uit zijn vertrouwde omgeving. Nou, ik kan je zeggen dat ik ook even mijn weg moest vinden toen ik na 2,5 jaar Trinidad & Tobago ineens naar Polen verhuisde voor mijn baan."