Van der Sar 'met argwaan bekeken': 'Wordt het wat met deze lange slungel?'

Van der Sar 'met argwaan bekeken': 'Wordt het wat met deze lange slungel?'

31-12-2016 13:34
4

Edwin van der Sar begon ooit als jonge doelman bij Ajax en is inmiddels algemeen directeur bij de Amsterdamse club. Dit, terwijl hij in zijn beginperiode bij Ajax lang niet altijd geliefd werd door de supporters.

Dat vertelt Van der Sar op de website van Ajax. "Goed, iedereen heeft natuurlijk graag dat er positief over je wordt gesproken. Positieve berichten, maar ook negatieve geluiden, ik heb ze beide gehoord. Toen ik bij Ajax begon te voetballen werd ik een beetje met argwaan bekeken. 'Wordt het wat met deze lange slungel?', dat voelde ik ze denken. Langzamerhand kon ik het wantrouwen wegnemen en het vertrouwen van de club en supporters winnen."

Van der Sar is inmiddels een stabiele factor in de Ajax-organisatie. Hoe staat hij eigenlijk in het leven? "Ik ben vooral een rustig mens. Ik ben overigens best in voor geintjes hoor. Al is het maar om het ijs te breken op sommige momenten. Ik motiveer graag en stel anderen graag op hun gemak", zegt de voormalig Ajax-goalie, die een nieuwjaarswens heeft. "Ik hoop dat de brandhaarden in de wereld in het nieuwe jaar zullen doven. Dat de mensen hun stabiliteit en respect voor elkaar weer terugvinden. Op elk niveau. Koester de mooie dingen en ben er voor anderen. Bovendien wens ik alle supporters en Ajacieden een prachtig, gezond en succesvol 2017."