'Ongekend productieve Mertens krijgt beloning voor ijzersterke optredens'

'Ongekend productieve Mertens krijgt beloning voor ijzersterke optredens'

31-12-2016 13:43
5

Dries Mertens speelde de laatste weken van 2016 op een heel hoog niveau. De Rode Duivel scoorde aan de lopende band voor zijn club Napoli. Daardoor stond hij op het verlanglijstje van enkele clubs, maar Napoli wil hem graag behouden. De Italianen zijn van plan het contract van de dribbelaar open te breken.

Mertens, die in de laatste drie wedstrijden voor Napoli liefst acht keer scoorde, heeft nog een contract in Zuid-Italië tot medio 2018. Volgens Sudpresse heeft hij een voorstel op zak om zijn verbintenis te verlengen tot 2021. Zijn salaris zou meteen verdubbeld worden tot ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar. Er zou ook een transferclausule opgenomen worden in het nieuwe contract.

Wedden

Meer odds

Buitenlandse ploegen die Mertens dan willen wegplukken bij Napoli zullen dan veertig miljoen euro op tafel moeten leggen. Sudpresse meldt dat de Rode Duivel zijn nieuwe contract zal tekenen voordat de competitie weer wordt hervat. De eerste wedstrijd van Napoli na de winterstop is op zeven januari tegen Sampdoria.