Koevermans adviseert goalgetter: Beter dan een club die ergens onderaan bungelt

Koevermans adviseert goalgetter: "Beter dan een club die ergens onderaan bungelt"

01-01-2017 21:18
12

Danny Koevermans denkt dat het voor FC Oss-spits Tom Boere verstandig zou zijn om naar een Eredivisie-middenmoter te verkassen. Boere (24) maakte dit seizoen al twintig goals in de Jupiler League. Onder meer Vitesse, Roda JC en Sparta worden gelinkt aan de goalgetter.  

Koevermans maakte zelf in 2005 de stap van Sparta naar AZ. "Omdat Louis van Gaal daar toen trainer was. AZ speelde toen ontzettend aanvallend. Dat is belangrijk als spits: in een aanvallend team heb je meer kans om te scoren en een spits leeft van zijn doelpunten", legt de oud-international uit in de Volkskrant. 

"Het zou voor Boere mooi zijn als hij naar een Eredivisie-club kon gaan die ergens tussen de negende en dertiende plek of hoger speelt. Dat is beter dan een club die ergens onderaan bungelt. Dan ga je veel minder scoren."

"Het eerste seizoen bij AZ heb ik op de bank gezeten, omdat ik mezelf de tijd heb gegeven om te wennen aan het hogere niveau", herinnert Koevermans zich. "Ik weet nog dat we rondo's deden. Ik werd compleet weggetikt. Het ging zó veel sneller dan ik gewend was."

Lees ook: 'Nieuwe Vincent Janssen' wil stap maken: "Als het goed voelt deze winter al"