Pastoor onder de indruk van 'voetbalintelligente' aanwinst: Past zich snel aan

Pastoor onder de indruk van 'voetbalintelligente' aanwinst: "Past zich snel aan"

04-01-2017 17:36
2

Alex Pastoor is onder de indruk van Janne Saksela. De rechtsback werd deze winter aan de selectie van Sparta toegevoegd. Trainer Pastoor spreekt louter lovende woorden over de verdediger, die het Denzel Dumfries lastig kan gaan maken.

"Een professionele jongen, behoorlijk voetbalintelligent. Hij past zich snel aan het niveau aan", begint Pastoor tegenover RTV Rijnmond over de Fin, die overkwam van Rovaniemen Palloseura, een club uit de hoogste divisie van Finland. "Wanneer we over hem kunnen beschikken zien we vanzelf. Als hij goed genoeg is, is hij goed genoeg. Maar hij heeft ook met concurrentie te maken."

Wedden

Meer odds

De transer van Saksela werd in oktober vorig jaar al vastgelegd. Voor uitgaande transfers is Pastoor niet bang. "Maar we spelen er wel op in dat het zou kunnen, dat scenario moet wel klaarliggen", aldus de coach. Pastoor verwacht veel van zijn ploeg tijdens de tweede seizoenshelft. "Wij kunnen ons meten met de meeste clubs, dat moet je in klinkende munt uitbetalen. Daar zijn we nog niet toe in staat geweest. Dat heeft ook met ervaring te maken. De meeste jongens speelden hun eerste wedstrijden in de eredivisie. We zijn nu verder, ik verwacht dat dat vooruit zal gaan."