'Boegbeeld' van Zwolle: 'Ik heb te weinig startsnelheid voor de top'

'Boegbeeld' van Zwolle: 'Ik heb te weinig startsnelheid voor de top'

05-01-2017 09:55
2

Volgens aanvoerder Bram van Polen is het code rood bij PEC Zwolle. De equipe van coach Ron Jans staat halverwege het seizoen slechts zestiende in de Eredivisie.

"Bovendien hebben we pas drie wedstrijden gewonnen én de meeste tegendoelpunten van allemaal. Dan ben je een degradatiekandidaat", zegt Van Polen tegen Voetbal International. "Of ik dat zag aankomen? Nee, totaal niet. Afgelopen zomer deden we een paar goede aankopen. Die Achahbar kan voetballen, hoor. Hij past hier prima. Het komt er alleen nog niet helemaal uit. Zo zijn er meer."

In Zwolle werd al een pittig groepsgesprek gevoerd. "Je krijgt de kans elkaar even de waarheid te zeggen. Dat gebeurt wel vaker, maar dan is het meestal schreeuwend in een partijvorm. Dit was constructiever. Er zijn harde woorden gevallen, maar dat is niet erg. Ik geloof wel in dit soort gesprekken. Al kan een keer flink doorzakken met het elftal ook het verschil maken."

Dat Van Polen nog altijd bij Zwolle speelt, vindt hij niet gek. "Dat komt ook door mijn niveau", aldus de rechtsback. "Ik denk dat ik te weinig startsnelheid heb voor de Nederlandse top. Misschien dat een tussenstap naar een Nederlandse subtopper mogelijk was geweest, maar was dat dan veel beter dan PEC? Wij wonnen de prijzen. Bovendien ben ik gevoelig voor sfeer."